Dari Meja Pengurus,
Muhammad Shariffuddin Bin Bujang
Tarikh:


Assalamualaikum,
Bohong lah kalau anda tak pernah dengar pasal burger bakar?? betul! anda sangat bertuah kerana harini anda berada dalam laman web ini, kerana jika anda baca setiap kandungan yang ada dalam web ini, ianya mungkin akan merubah hidup anda. percaya cakap saya!

 

Hari ini banyak burger bakar yang berada dipasaran, tapi tidak membuatkan kami terasa kecil untuk berada di pasaran Malaysia, kerana kami yakin dan pasti! sebab saya boleh menjana pendapatan kenapa tidak anda!? saya sama seperti anda! segala yang di kongsi dalam web ini adalah dari pengalaman/case study dari saya sendiri.

 



 



Terlupa pula untuk memperkenalkan diri,

Kami DEEN BURGER BAKAR TM Berasal dan diasaskan di Tampin, Negeri Sembilan.
Mula mendapat perhatian masyarakat Tampin seawal tahun 2012,
setelah mendapat sambutan yang memberansangkan di Tampin,
kami mengorak langkah ke Alor Gajah & Rembau.




Bermula dari Bulan May 2013 Kami membuka peluang perniagaan ini kepada umum memandangkan sambutan di tempat-tempat lain sangat menggalakan.Kini kami mempunyai banyak rangkaian Kiosk & Restoran di Seluruh Semenanjung Malaysia. 

PERHATIAN : INI BUKAN PROGRAM FRANCAIS
Ini adalah Program Rakan Niaga  



   Fenomena yang melanda Malaysia berkenaan VIRUS BURGER BAKAR masih di dalam keadaan BERWABAK, kewujudanya dikesan sekitar tahun 2010 Malah setelah hampir 4 tahun, wabak ini semakin serius dan semakin mendapat sambutan pelanggan.

Bukan sahaja di Kuala Lumpur atau Lembah Klang, wabak ini merebak ke seluruh Semenanjung Malaysia termasuk Sabah & Sarawak. Peluang untuk menembusi pasaran ini luas dan terbentang luas. Perniagaan makan-minum adalah perniagaan yang mudah menerima impak jika kena dengan cara!

   Ini bukan MLM, Ini bukan bisnes yang perlu jual meja-ke-meja, ini perniagaan di lapang sasar yang sebenar, anda hanya perlukan bimbingan yang kami dah sediakan untuk realisasikan impian anda, dengan perniaagaan burger bakar! Insyallah!





 

 




   Perniagaan burger bakar tidak seperti perniagaan yang lain, perniagaan ini boleh dijalankan dengan modal yang rendah. Kami menawarkan pakej seminimum yang mungkin yang dilengkapi dengan beberapa peralatan asas bagi memudahkan anda memulkan perniagaan ini. Dengan RM1,999 anda boleh menghasilkan jualan yang maksimum dengan bantuan plan-plan pemasaran dari pihak DBB.

 



  Jualan untuk Burger Bakar mendapat perhatian ramai pihak, jualan untuk satu kiosk bleh mancecah dari RM500-3000, akan tetapi perkara-perkara ini bersangkut paut dengan nilai yang kita beri pada pelanggan. 

Seperti contoh gerai-gerai DBB yang beroperasi berjaya memperoleh julan sekitar RM700-RM1500 dengan konsep yang asas. Manakala ada diantara Kafe/Restoren DBB yang membuat jualan sekitar RM1500-RM3000 sehari. Perkara ini banyak bersangkut paut dengan stuktur gerai/restoren yang kita persembahkan pada pelanggan.

Dengan gerai yang modalnya minimum ini, ramai dianara agen-agen DBB berjaya menghasilkan jualan dari RM700-RM1500 sehari, dengan modal yang minimum. Anda boleh tanya diri anda, kafe-kafe yang restoran besar di sekeliling anda yang mencatat jualan sekirar RM1000-RM2000 sehari ini berapakah modal permulaan mereka? RM40K? RM80K?

 

   Berniaga burger bakar pun ada pelan pemasaran, Pihak kami memberi jaminan pemulangan wang 100% jika anda gagal dalam perniagaan ini, justeru beberapa Plan Pemarasan di rangka bagi memastikan perniagaan anda akan mendaki tangga seperti yang kami gambarkan.

Pelan-pelan ini direka khas bagi mereka yang bukan sahaja berkemampuan malah mereka yang kurang berkemampuan, ini bagi memastikan anda berada di ZON RISIKO RENDAH.

 

   Ya, Terima kasih! betul, ramai peniaga-peniaga di luar sana memang mengharapkan keuntungan yang tinggi dari apa yang mereka kerjakan, kami memahami. betul! Memang burger bakar tu harganya "Keras" tapi kini pelanggan faham dengan "Burger Bakar".

Kenapa meraka faham?

" Burger bakar bukan macam burger biasa, burger bakar dagingnya tebal! rasanya lain! - pelanggan
" Memanglah mahal, die bukan pakai daging ramly! die ni lain kot - pelanggan

itu antara kata-kata pelanggan yang sering kami dengar, bila pelanggan faham dengan produk kita, kita yang mudah menjual. ya! 
kami menawarkan dengan harga bermula dengan RM6.50 - RM50++, 

KEUNTUNGAN SEBIJI BURGER ADALAH SEKITAR 40%-50%

Contoh kiraan jualan harian

Unit Burger Terjual : 121 Biji
Jualan : RM1,168.00

Kadar Keuntungan 40%-50% : RM522.60 (Kadar keuntungan 45%)

Mudah ke nak dapatkan 121 biji ni?

Mudah sebab : 

Kita selalunya bukan sahaj dikunjungi orang persendirian, kebiasaanya 2, 3, 4 orang sekali datang.
1 orang order 1, kalau satu family mempunyai 5 orang? 5 orang order sorang sebiji.

7 family : bersamaan 28-35 biji
7 group sekawan :  28-35 biji
5 Pasangan couple : 10 biji
10 orang persendirian : 10-15 biji

Dan bermacam lagi orang yang boleh datang ke kiosk kita,
yang penting plan pemasaran dan presentation kiosk kita.
Ramai antara agen kami yang memang buat jualan dari RM1000-RM2000 sehari dengan konsisten,
persoalanya, berapa kah modal mereka? 100k? 200k? 300k? 1J?
Mereka bermula dengan kurang RM5,000 sahaja**.

Tak Faham tak pe.


 

           Ya, memang risiko pernigaan ini sangat rendah! kerana modal nya rendah, untuk sebuah pernigaan makanan yang mampu membuat jualan empat angka sehari amat susah jika hendak dimulakan dengan modal yang minimum, kebanyakannya adalah restoran / kafe.

Anda melaburkan sekitar RM2-4K untuk keseluruhan pakej ini, namun anda layak membuat jualan yang tinggi, dan kami memberi jaminan jika anda gagal atau rugi setelah anda sertai & setelah anda ikut pelan pemasaran kami, kami akan memulangkan semula RM1,999 yang telah anda laburkan itu. Rendah tak risikonya?




 


   Syukur Allhamdulillah, Produk-produk keluaran pihak DBB digemari ramai, terlalu banyak komen-komen yang positif semenjak kewujudan DBB seawal tahun 2011. Pihak kami menerima pelbagai pujian di Seluruh Semenanjung Malaysia, Namun kami akan terus berusaha gigih bagi memastikan produk-produk ini terus menjadi buah mulut pelanggan dan memastikan agen-agen DBB sentiasa mampu membuat jualan yang tinggi!

Kami mempunyai sebuah kilang pemprosesan daging burger di Melaka, Kami mengamalkan Perkilangan yang Bersih & Selamat, ini bagi memastikan kualiti produk-produk ini di jaga, Pihak produksi akan memaastikan kualiti-kualiti produk ini mencapai tahap yang maksimum! lansung inya akan memberikan impak positif dari pelanggan!

 






Bagi memastikan setiap rakan niaga mempunyai jualan yang baik, kami menghadkan kawasan & area bagi memastikan kita tidak bersaing sesama sendiri, ini bergantung juga kepada konsep yang tuan puan inginkan.

1. STATIK : Konsep Gerai / Warung / Restoran / Cafe
Jika anda ingin buka konsep warung, kami akan hadkan satu deen burger bagi satu area,  area dibahagiakan mengikut kepadatan penduduk di kawasan anda, seperti contoh jika di Kuala Lumpur / Selangor dalam 1 daerah terdapat banyak area di dalamnya, seperti contoh di Ampang terdapat area Bandar Baru Ampang,Ukay Perdana,Pandan dan Sebagainya. kami akan pecahkan mengikut area-area ini. Akan tetapi, bagi kawasan daerah kecil seperti contoh Rembau, kami terpaksa membiarkan seorang sahaja perniaga di kawasan tersebut.

2. MUDAH ALIH : Konsep Pasar Malam / Uptown / Pasar Ramadhan
Jika anda buka konsep Pasar Malam / Pasar Ramadhan / Up-Town, Kami sedaya upaya akan memastikan hanya anda seorang yang akan berada di pasar tersebut, ini bagi memastikan anda dapat membuat jualan yang maksimum. jadilah orang yang pertama hari ni!

3. Food Court 
Jika anda buka konsep Food Court kami akan benar 1 Food Court 1 Deen Burger sahaja, konsep ini kami tidak bergantung pada area, kami akan bergantung pada Food court / Kompleks beli belah / DLL yang berkaitan food court.


 


BAGI YANG BERADA DI SABAH & SARAWAK JIKA ANDA BERMINAT NAK SERTAI KAMI SILA KLIK SINI




1. Pendaftaran :

  • Pendaftaran digalakan dibuat secepat mungkin, ini bagi memastikan anda dapat meniaga di kawasan anda sebelum kawasan anda di tempah oleh orang lain.
     
  • Deposit hanya RM300, dan bayaran penuh hendaklah dibuat semasa latihan dijalankan. 

2. Latihan :

  • Latihan akan dijalankan di Deen Burger Bakar di Negeri Sembilan / Melaka
  • Tarikh latihan dipilih sendiri oleh anda, Latihan dijalankan dalam tempoh 2-3 hari, ia juga bergantung pada tahap pemahaman anda, cepat faham cepat lah habis.
  • Latihan di jalankan dengan situasi pernigaan yang sebenar.
  • Latihan di dijalakan secara solo dan bukan lah secara seminar besar-besaran.

    Anda juga akan didedahkan dengan plan-plan dan penelitian untuk setiap langkah-langkah bergelar usahawan deen burger bakar.


3. Mula Berniaga

  • Setelah anda telah tamat latihan anda boleh mula berniaga.
     
  • Keuntungan adalah 100% milik anda tanpa campur tangan dari pihak kami, kami hanya menguruskan penjenamaan anda dan membantu anda bermula berniaga.
     
  • semua produk basah akan di sediakan oleh pihak kami dengan harga borong.



Testimoni Terkini : En. Desa Ali (Deen Burger Bakar, Kg Manir, Tganu) 20.8.13

Testimoni Terkini : En. Azlan Aziz (Deen Burger Bakar, Lembah Pantai)

--------------------------

PN SAIDA BANOO
UMUR : 45 TAHUN
LOKASI : ALOR GAJAH, MELAKA

  Assalamualaikum, allhamdulillah syukur saya dapat menceburi bidang perniagaan ini dengan mudah,dan yang paling penting diorang banyak memberi tunjuk ajar kepada saya, saya yang dahulunya hanyalah seorang pekerja di syarikat swasta kini dah berniaga. sekaligus dapat menambah lagi pendapatan keluarga, dah hampir 8 bulan saya dengan deen burger. sambutan sangat memusakan! apa yang penting modal dah dapat.. kebanyakan tempat memang demam burger bakar, cuma ramai orang yang tak berkesempatan nak makan! jadi bila saya ada di Alor Gajah, semua peringkat boleh cuba! dari pelajar sampai pekerja! yang berminat nak berniaga tu boleh cuba! Insyallah takan rugi!


MOHD TAUFIK BUSTAMAN
UMUR : 25 TAHUN
LOKASI : REMBAU, NEGERI SEMBILAN


   Sebelum jual burger ni saya bekerja di Singapura, bekerja di sebuah hotel. Dari pagi sampai ke malam kerja tak habis-habis, macam bangla dah! yang paling tak best tu anak bini kat kampung! hati garu-garu rindu kat diorang... sampai saya balik kampung pada bulan 10 tahun 2012 yang lalu, saya pergi makan deen burger di tampin, hasil sembang-sembang mereka offer saya buka di Rembau, dengan modal saya yang rendah, kini saya dah pun berniaga sendiri, modal pun dah pulang! tak rugi untuk anda cuba! inilah kerja saya sekarang, jual burger! ade orang pandang macam biasa-biasa, tapi kita yang tau macam mana pulanganya! Syukur-Allahamdulillah! 


DAFTAR SEKARANG!!
TEMPAT TERHAD!!
TINGGAL 7 TEMPAT KOSONG SEBELUM HARGA DINAIKAN!!

PERHATIAN :
Anda hanya perlu memasukan DEPOSIT RM300 sahaja.

Baki diselesaikan sewaktu latihan




Kami akan bekalkan beberapa barang asas bagi memudah & menjaga kualiti rasa produk antarnya ialah :

 Daging 

 Ayam
 Meatball
 Roti Burger
 Meatball Sos

HARGA BAHAN-BAHAN MENTAH INI DIJAMIN MURAH & BERKUALITI!

Ini pula diatara produk yang anda boleh dapatkan di coldstorage kawasan anda, atau anda juga boleh ambil dari kami :

 Roti Burger
 Sos 
 Mayonis
 Chesse
 Mozarella Chesse
 Chessy Sos

 



DAFTAR SEKARANG!!
TEMPAT TERHAD!!
TINGGAL 7 TEMPAT KOSONG SEBELUM HARGA DINAIKAN!!

PERHATIAN :
Anda hanya perlu memasukan DEPOSIT RM300 sahaja.

Baki diselesaikan sewaktu latihan




HUBUNGI KAMI SEKARANG!
017-6888351 / 017-6654 300


atau anda boleh SMS DEEN ke 0176888351
dan kami akan hubungi anda!





Mendoakan Kejayaan anda :

Muhammad Shariffuddin Bin Bujang
Pengurus,

Main Office :
B-8/2, Kompleks B, Tingkat 2, Tampin Square,73000 Tampin, Negeri Sembilan

Productions Factory :
Lot 687, Taman Sebang Gemilang, 78000 Alor Gajah, Melaka


HUBUNGI KAMI :
017 - 6888 351 / 017 - 6654 300
(call/sms/whatsapp)



P/S : Jika anda takut dan masih ragu-ragu untuk bertindak, tidak hairanlah jika anda masih disana, tak berganjak.. jika takut nak keluarkan modal serendah ini usah bermimpi nak jadi orang yang boleh membahagiakan orang lain, cukuplah sekadar makan gaji tu! 

P/S : Kami tidak akan bertanggungjawab atas gambar-gambar atau maklumat-maklumat yang digunakan oleh pihak ketiga bagi mempromosi laman web ini, semua kandungan di dalam laman web ini adalah milik kami.


 
 

Hakcipta Terpelihara © 2013 - Bisnes Burger Bakar | Deen Burger Bakar